Kjøttboller i tomatsaus
Kjøttboller:
400 g lammekjøttdeig (bruk gjerne annen kjøttdeig som kylling, storfe)
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts chili
Litt hvitløkskrydder
1/2 ts cummin
1 ss kavring
1/2 ts paprika
1 dl vann.
Bland alt sammen til en fast deig.
Formes som kjøttboller og stekes i smør.
Tomatsaus:
1 ss tomatpuré
ca 1 dl buljongvann/kraft
4-5 tomater i biter eller 1 boks hermetiske tomater.
Krydder etter eget ønske
Liten klype sukrin+
1/2 løk
1/4 paprika
1/4 squash
Del alle grønnsakene i små biter.
Putt alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
La tomatsausen koke 10-15 min.
Jo lenger sausen småkoker, jo mer smak får du
Oppskrift på mos finner du Sellerirotmosher