Kylling gyros i ostepita
Kylling i pitabrød er en stor favoritt her hjemme, spesielt hvis jeg krydrer kyllingen med masse godt. Kylling gyros ble til en sånn dag. Gyros er opprinnelig gatemat og kyllingen skal grilles på grillen, men jeg har stekt kyllingen i stekepannen og det blir godt nok.
Vil du ha mer smak i kyllingen, kan du gi den et litt mer indisk preg ved å krydre med karri, garam massala etc i stedet for marinaden.
For å få den komplette greske følelsen vil jeg anbefale tzatziki i tillegg. Oppskrift finner du her
Oppskrift
2 pitabrød:
150g ost (smeltet)
1 egg
15g havrefiber eller pofiber
Smelt osten i micro eller i en kjele.
Tilsett de andre ingrediensene og bland godt.
Del deigen i 2 og trykk ut 2 pitabrød.
Stekes på 210° i ca 10-12 minutter på over og undervarme.
De blåser seg fort opp, men kan synke litt igjen.
Kyllingmarinade:
1 sitron (saften)
3 ss olje
2 hvitløksfedd
1,5 ss oregano
Salt og pepper
1 ss sukrin sirup gold
eventuelt rosmarin og timian
500g kyllingfile
Bland alle ingrediensene sammen.
Skjær opp kyllingfile i biter.
Ha kyllingbitene og marinaden i en pose og la det marinere i minst 30 minutter.
Stek kyllingen gjerne på grillpanne. Stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side.
Server med salat, rød løk, tomat og tzatziki.
Jeg serverte med selskapsdressing og det gikk også veldig fint.
Ønsker du fries ved siden av finner du oppskrift på det her