Ca 4 porsjoner
4-6 nakkekoteletter
2-3 hvitløksfedd
1 løk
5-6 snacksgulrøtter
10-chapingnon
fløte
Ønsket krydder (salt, pepper, paprika, chili)
Evt fond eller buljongterning
Skvett fløte
2-3 ss smør
evt xanthaxgum eller johannesbrødkjernemel for å jevne sausen
Kutt opp løk, hvitløk, sopp og gulrot i biter.
Del kotelettene i 2 og eventuelt fjern brusk og ben.
Krydre kotelettene med det du ønsker av krydder.
Legg koteletter, løk, hvitløk, sopp og gulrot i en ildfast form eller i slowcooker.
Ha smør i formen.
I ovnen:
Sett ovnen på 160° og stek i 2 1/2 -3 timer eller 180°C og stek i 1 1/2-2 timer
I Slowcooker:
Stek på high i 3 timer eller low i ca 7 timer
Mot slutten av steketiden tilsetter du litt fløte, fond og jevning.
Server med fries, rosenkål, kokte grønnsaker, tyttebær etc