Lavkarbo snurrer/knuter med pesto og apetina ost

Lavkarbo snurrer/knuter med pesto og fetaost har jeg ønsket å lage en stund, men har vært litt usikker på hvilken deig jeg skulle bruke.
I disse lavkarbo snurrene/knutene har jeg brukt hjemmelaget pesto, men du kan helt fint bruke pesto på glass med lite karbohydrater.
Tåler du ikke apetina ost, kan du selvfølgelig bruke annen type fetaost eller bytte ut med annen ost du tåler.
I denne deigen har jeg brukt havrefiber. Har du ikke havrefiber, kan dette byttes ut med pofiber, men da får baksten en litt annen konsistens. Jeg har også brukt gjær og Yaconsirup i denne oppskriften. 
Ønsker du en lettere deig, kan du bruke fatheaddeig.
Lavkarbo snurrer/knuter med pesto og fetaost kan du spise som de er, eller ha ved siden av supper, gryter, lasagne etc

Oppskrift

  • 60g havrefiber, tilsvarer 6 ss.
  • 20 kokosmel
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 1 ts fibersirup clear
  • 50 smør
  • 1 dl fløte
  • 3-4 egg (avhengig av størrelsen på eggene)
  • Litt salt
  • 2 ts gjær/ 1/2 pk fersk gjær
  • 1 ts yaconsirup
  • 1-2 dl vann
  • Olje
  • 3-4 ss pesto
  • 1/2 glass apetina ost
  • egg til pensling

Ha smør, fløte og 1 dl vann i en kjele og varm det opp til 37°C.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Bruker du ferskgjær må denne røres ut i litt av den smør og fløte væsken.
Bland inn egg, yaconsirup og væsken i den tørre.
Bland godt i kjøkkenmaskin eller for hånd.
Bland til hele deigen samler seg og fiberhusken får bundet deigen, ca 5 minutter.
Hvis deigen blir for løs tilsett mer havrefiber, blir deigen for har tilsetter du resten av vannet. Husk at vannet må holde 37°C.
Deigen skal kunne eltes uten at den klistrer seg til fingrene eller benkeplaten.
Ha litt olje på benken/bakepapir og på kjevlen
Kjevle deigen til et rektangel.
Stryk utover fetaost og knus osten i fingrene/kniven før du strør over osten.
Brett deigen en eller to ganger.
Skjær strimler på ca 2 cm i bredden.
Det kan være kjekt å ha litt olje eller havrefiber på fingrene når du ruller sammen snurrene.
Rull sammen strimlene for snurrer.
Tvinn strimmel og rull sammen for knuter.
Tips! Det er lurt at deigen hele tiden er på benkeplaten, da den fort blir ødelagt og ikke er like fleksibel som vanlig høykarbo bakst.
Legg de ferdige snurrene/knutene på et stekebrett.
Visp sammen et egg og pensle snurrene/knutene.
Stekes på 200°C på over og undervarme i ca 25-30 minutter.
Hvis de blir veldig godt stekt over kan du steke de siste minuttene på varmluft.
La knutene/snurrene avkjøle seg litt før du spiser de slik at de får satt seg

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *