BakverkKnekkebrød/kjeks

Nøtteknekkebrød

Nøtteknekkebrød kom til da jeg var nesten tom for frø en dag, men hadde mye nøtter. Jeg finknuste nøtter og brukte opp de restene jeg hadde av frø.
Fy flate å godt dette knekkebrødet ble og det har blitt et av mine favorittknekkebrød. Til og med mannen min, som ikke liker knekkebrød, syns dette nøtteknekkebrødet er godt.
Er jeg tom og han spør etter det, må jeg selvfølgelig lage det. Jeg er avhengig av å ha knekkebrød i brødboksen min, så når det er tomt er det helt krise. Jeg spiser knekkebrød flere ganger i uken, har det med på jobben til lunsj/kvelds eller nattmat

Oppskriften er til 1 stekebrett

  • 4 dl nøtter (valnøtter og mandler)
  • 1/2 dl solsikkefrø
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • Litt salt
  • 2 dl vann

Kjør nøttene i blender til nesten mel.
Tilsett de andre ingrediensene.
Bland godt.
Stryk blandingen ut på et bakepapir kledd stekebrett med en slikkepott og litt nøytral olje.
Rut opp.
Stek på 150°C i ca 40-50 min
Oppbevares i kakeboks eller i brødboks.

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Nøtteknekkebrød

  • Berit Triumf

    Dette var vanvittig gode knekkebrød! Min nye favoritt. Prøvde først med like deler nøtter, men de fikk litt for sterk valnøttsmak. Neste porsjon tok jeg 3dl mandler og 1 dl valnøtter-det ble min favoritt. Tusen takk for oppskrift! 👍🌺🌺

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *