Salte lavkarbokjeks
Salte kjeks til ost er et must innimellom. Salte kjeks og ostefat er godt til påskelunsj, men jeg serverte det til, til koldtbord, til ost og vin etc.
Disse salte lavkarbokjeksene ble til da jeg endret litt på en oppskrift du finner i juleheftet mitt, også kalt kjeks med linfrø og chiafrø/sesamfrøkjeks.
Disse salte lavkarbokjeksene forsvinner fort, så du bør nesten lage dobbelt porsjon med en gang.
Jeg har byttet ut noe av frøet med det populære havrefibermelet.
Det nederste bildet er orginalkjeksene fra juleheftet.
Oppskrift på salte lavkarbokjeks
Oppskriften holder til ca 12 kjeks, avhengig av størrelse selvfølgelig.
2 dl mandelmel, ikke fettredusert
2 ss havrefiber, ca 20g
1/2 ss finesse bakesukker
1 ts salt
1 ss fiberhusk
3 store egg (4 små), kun eggehvite (tilsvarer 1 dl)
Salt og urter til toping
Bland alle ingrediensene.
Hvis deigen blir for løs eller fast må litt mer eggehvite eller fiberhusk tilsettes.
Deigen skal bli tørr, men du skal kunne forme små kjeks.
Ta en teskje med deig og form/trykk ut en sirkel eller pinner med hendene.
Ha gjerne litt olje på hendene når du trykker ut.
Strø over litt havsalt og urter (jeg liker godt basilikum)
Stek på 180°C i ca 15-20 minutter.
La kjeksene avkjøle seg før servering.