Lavkarbo quiche uten bunn

Quiche uten paibunn er super enkelt å lage og smaker utrolig godt.
Nei, quiche uten paibunn smaker ikke omelett. Jeg har lenge trodd det selv, så har vært veldig skeptisk til å prøve det, men det smaker faktisk pai men uten paibunn. 
Pai/ quiche er perfekt måte å kvitte seg med rester på.
I denne quichen har jeg brukt rester av spinat, brokkoli, spekeskinke, kalkunkjøtt og asparges.
På bildet har jeg brukt en liten stekpanne med avtagbart håndtak, men legger ut oppskrift til en paiform.

Oppskrift:
6-7 frossen spinat
1/4 chili
2 hvitløksfedd
1/4 brokkoli
5-6 skiver spekeskinke
200-300g kalkunfile eller kylling, ferdig stekt
Asparges
100g revet ost
3-4 medium store egg
3 dl fløte

Finhakk chili og hvitløk.
Skjær opp spekeskinke i biter og stek det i stekepannen til det blir litt sprøtt.
Stek, chili, hvitløk og spinat i en stekepanne.
Krydre med salt og pepper
Legg spinaten utover paiformen.
Tilsett halvparten av osten over spinaten.
Skjær opp de andre ingrediensene og tilsett over spinaten.
Ha resten av osten over.
Visp sammen egg og fløte og hell forsiktig over.
Stek på 200°C i ca 20-30 minutter.
Beveg litt på formen og beveger ikke innholdet seg er quichen ferdig.
Server med salat ved siden av.
Quichen kan serveres kald eller varm.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *