«Sukkerfri» lemoncurd/sitronkrem
Lemoncurd er en syrlig sitronkrem. Denne lemoncurden/sitronkremen er «sukkerfri», det vil si at jeg har brukt et annet søtningsmiddel enn vanlig sukker.
Du finner oppskrift på sukkerfri lemoncurd/sitronkrem flere steder på denne bloggen, men jeg syns sukkerfri lemoncurd/sitronkrem også fortjener sitt eget innlegg.
Sukkerfri lemoncurd kan brukes til mye forskjellig, i desserter, kaker etc. Søtt og syrlig sammen blir ekstremt godt sammen.
Her er noe av det jeg har brukt lemoncurd til
Pavlova
Makroner
Sitronmuffins
Oppskrift på sukkerfri lemoncurd
Saft og skall fra 1 stor sitron (to små sitroner)
50g finesse bakesukker
1 egg og 1 eggeplomme
50g mykt smør
Pisk eggene sammen.
Tilsett alle ingrediensene, unntatt smør i en tykkbunnet kjele.
Varm opp på svak varme.
Rør hele tiden.
NB! skal ikke koke.
Lemoncurden begynner å tykne ved kokepunktet.
Rør inn litt og litt smør.
Avkjøl i kjøleskapet til den er tykk nok.