Tzatziki
Tzatsiki er en dressings om blir mye brukt i Hellas og i Tyrkia.
Tzatsiki består hovedsaklig av gresk eller tyrkisk yougurt, agurk, hvitløk, olje og mynte eller dill.
Jeg elsker tzatsiki og kan regelsrett forspise meg på det når jeg får servert skikkelig god tzatsiki.
Tyrkisk eller gresk yougurt inneholder ca 5 karbohydrater pr 100g, men du kan helt fint bytte yourgurt ut med seterreømme, slik jeg har gjort her. Seterrømme inneholder mindre karbohydrater enn yougurt.
Tzatsiki med seterrømme gjør smaken litt rundere og gir en annen fylde til tzatsikien.
3 dl seterrømme
1 stor agurk
0,5 ts salt
3-4 fedd hvitløk, kan tilsette mer hvis du liker hvitløkssmaken
Salt og pepper
Olje og urter
Skrell det meste av skallet av agurken.
Riv agurken på et råkostjern
Strø salt over agurken og la svelle i 5-10 minutter.
Press ut vannet av agurken. Jeg pakker agurken inn i 2 kaffefiltre og presser ut vannet. Et kjøkkenhåndkle kan du også bruke.
Finhakk hvitløk eller bruk hvitløkspresse.
Bland seterrømme, agurk og hvitløk sammen.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med olje og urter hvis du ønsker.