Blogg

Valentinsdagen

Valentines day betyr kjærlighetsdagen eller hjertenes dag. Feires i hovedsaklig i engelsktalende land og i Frankrike. Har i de senere årene også kommet til Norge. Det er en feiring av kjærlighet og romantikk. 

Men hva betyr det egentlig?
Er det bare par som kan feire slike dager?
Er det mannen som skal hedre oss kvinnene?

Det viktigste for meg på en slik dag, er at vi kan vise hverandre litt ekstra omsorg, vise at vi bryr oss og være prisgitt våre venner, kjære og familie.
En ekstra klapp på skulderen, en god klem, lage god mat, vise mer omtanke etc. 
Vi mennesker, kanskje spesielt nordmenn, er dårlige på å sette pris på sånne små gleder, men husk at det er slike øyeblikk vi tar vare på og noen ganger får oss gjennom dagen. Det betyr at små hverdagsøyeblikk er viktig, kanskje spesielt på en slik dag som denne. 
Vi har bare godt av å si » jeg setter pris på deg» «jeg liker deg» «går det bra med deg» «tenker på deg» «jeg er glad i deg» etc.
Vi trenger alle å høre slike ord en gang imellom. 

Vi feirer ikke så mye slike markeringer her hjemme.
Vi lager ikke en stor greie ut av dagen.
Jeg kan vel telle på en hånd i løpet av de årene vi har vært sammen, hvor jeg ikke har jobbet kvelden. 
For oss med turnusjobb, tenåringer og en hektisk hverdag, er de små hverdagstingene det viktigste. 

Vi koste oss med lunsj sammen i dag og nå i kveld litt kos til kaffen.
Jeg syns vi alle burde bli mye flinkere til dette, ikke bare på denne dagen. 

Dagens lunsj:
Hjertestekt egg, spekemat og litt grønt.

Hjertegodteri:
Gelehjerter: 1 pk sukkerfri gelepulver og 1 dl kokende vann. Rør godt sammen og tilsett i former. La geleen stivne i kjøleskapet. Man kan også lage gele av 0,75 dl fun light saft, 1 dl kokende vann og 4 gelatinplater. 

Geleskumhjerter: lag gele som over, men tilsett 50g kremost. Pisk alt sammen til en jevn og klumpfri masse. Hell i hjerteformer og avkjøl til det har stivnet.

Hjertesjokolader: Smelt 50g sukkerfri sjokolade sammen med 0,5 ts kokosolje. Hell den smeltede sjokoladen i hjerteformer. Avkjøl i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *