Lavkarbo lapskaus
Lapskaus er en tradisjons rett i Norge, men visste du at Lapskaus egentlig kommer fra Nord Tyskland.
De her hjemme er over middels glad i lapskaus. Vi lager den med kjøttdeig, kyllingkjøttdeig, pølser, svinekjøtt eller oksekjøtt.
Da jeg startet å spise lavkarbo var lapskaus noe av det første jeg savnet.
Lapskaus er ikke noe problem på lavkarbo, det er bare å erstatte potet med sellerirot, knutekål eller gresskar.
Hvorfor jordskokk er lavkarbo kan du lese om her.
Når du har rester av grønnsaker eller grønnsaker som begynner å bli gamle er det bare å skrelle, kutte de opp og lage lapskaus av det.
Når jeg lager lapskaus bruker jeg de grønnsakene jeg har i hus.
Lapskaus til 4 porsjoner
- 800g kjøtt
- 800g knutekål, jordskokk eller sellerirot. Jeg mikser de ofte sammen
- 1, 5 pose snacksgulrøtter
- 1 løk
- 1/2 purre eller 4 vårløk
- 2 Buljongterninger
- Smør
- Salt og pepper
- 5-6 dl Vann
- 250g andre grønnsaker: brokkolistilk, rester av kål, kålrot, persillerot, gresskar og eventuelt søtpotet
- For tykkere konsistens kan rester av grønnsaksmos brukes.
Et tips er å kutte opp rester av grønnsaker og fryse det og ta det opp når du skal lage lapskaus.
Kutt kjøttet i biter.
Brun kjøttet i smør og krydre med salt og pepper.
Hell over vann til det dekker kjøttet og la kjøttet småkoke til det er helt mørt.
Kutt grønnsakene opp i like store biter.
Tilsett grønnsaker, buljong og litt mer vann i kjelen med kjøttet.
La lapskausen småkoke til alle grønnsakene er møre og begynner å mose seg, ca 20-30 minutter.
Server med litt nyhakket persille over.
Rundstykker eller flatbrød ved siden av er veldig godt.