BakverkBrød/rundstykker/baguetter

Mørkt lavkarbobrød ala Dansk Rugbrød

For en stund tilbake var det en følger som etterlyste grovt og mørkt brød uten eggesmak. Da de fleste lavkarbo oppskriftene på bakverk inneholder egg, måtte jeg legge hodet mitt i bløt. 
Jeg bladde igjennom noen oppskrifter jeg prøvde meg på i fjor med bakst uten egg, men med gjær. og etter å ha hentet litt inspirasjon fra favorittbrødet til Lavkarbomedhanne Det fikk meg motivert til å prøve et mørkt lavkarbobrød ala Dansk rugbrød.
Dette lavkarbo brødet inneholder ikke egg eller meieriprodukter. 
Det inneholder mandler, men hvis du ikke tåler mandler kan du bytte det ut med mer valnøtter.
Brødet kan virke litt kompakt, men jeg syns det smaker veldig godt, også dagen etter. 
Brødet blir ganske lite, så kan med fordel dobles.
Du kan lese mer om gjær i lavkarbo bakst her

Oppskrift på mørkt lavkarbobrød

100g linfrø, eventuelt linfrømel (kan kjøpes på Europris)
50 g mandler
50g valnøtter
2 ss fibrex, kan byttes ut med hampfrø
2 ss hampfrø/mel (kan kjøpes på Normal)
4 toppede ss pofiber
2 ts johannesbrødkjernemel
1,5 ts bakepulver
1 ss eddik
2,5 dl vann
2 ts gjær
1 ts yaconsirup
1 ss sukrin gold
1 ts salt, kan økes hvis du ønsker litt mer salt smak på brødet

Ha linfrø, valnøtter, mandler, fibrex og hampfrø i en blender og kjør det til mel.
Ha melet i en bolle.
Tilsett de andre ingrediensene, hold av litt pofiber.
Varm opp vannet til 37°C
Tilsett vannet og kjør deigen i en kjøkkenmaskin til deigen former seg og blir fast men litt klissete. Tilsett resten av pofiberet hvis behov eller tilsett litt mer.
Du kan gjerne heve deigen i 30 min før du former det, men det er ikke nødvendig
Ha olje på hendene og form et lite brød.
Strø over litt pofiber
Stek brødet på 180°C i ca 1 time.
La brødet avkjøle seg helt på rist.
Oppbevare i kjøleskap

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *