Sitronmousse med nøtter og sjokolade
Jeg har alltid vært veldig glad i appelsiner når det er påske, men sitron er faktisk like godt, bare litt mer syrlig. Appelsin inneholder litt mye karbohydrater, og appelsiner har en tendens til å påvirke blodsukkeret mitt så det er utelokket. Sitronene du får kjøpt i butikken nå er super saftige og gode.
Sitronmousse er en syrlig dessert som er utrolig lett å lage og blir veldig dekorativt når du serverer de i store glass.
Jeg har pyntet desserten med sukkerfri gelegodt, formet som påskeegg og kaniner
Oppskrift
Bunn:
50g mandler, grovhakket
1/2 ss sukrin gold
1 ts smør
Sukkerfri sjokolade
Stek grovhakkede mandler, sukrin gold og smør til smøret er smeltet og alt er godt blandet.
Avkjøl
Fordel nøttene og hakket sjokolade i bunnen av glassene.
Spar litt til pynt også.
Sitronmousse:
2 gelatinplater
2 dl fløte
2 ts natreen
1/2-1 sitron, skall og saft.
Legg gelatinplatene i kaldt vann et par minutter.
Varm opp 1/2 dl vann og løs opp gelatinplatene i vannet.
Pisk fløte og natreen til krem.
Ri mesteparten av sitronen og tilsett skallet i kremen, pluss saften.
Smak deg til.
Rør inn vannet med den oppløste gelatinen.
Ha kremen over nøttene og sett kjølig.
Pynt med sukkerfri sitrongelegodt eller nøtter og sjokolade.