Bacon cheeseburg casserole/ bacon og kjøttdeig form
Bacon og cheeseburger casserole/ bacon og kjøttdeig form er en rett som er laget i ovnen med de samme ingrediensene som hamburger, bacon, ost og kjøttdeig.
Retten er smaksrik og slår alltid an hos liten eller stor. Retten er veldig mektig, men du klarer allikevel ikke å slutte å spise.
Formen blir skrapet hver gang jeg serverer denne retten.
Oppskrift til 4 prosjoner
Kjøttdeig:
800g kjøttdeig
1 løk
1 vårløk
1 pk bacon
1/2 chili
2-3 hvitløksfedd
1/2 paprika
2 ss tomatpure eller 3 ss sukkerfri ketchup
3 tomater
Krydder: salt, pepper, paprika, grillkrydder, etc
Saus:
1 dl fløte
0,5 dl vann
1,5 ss kremost
0,5 ss tomatpure eller 1 ss sukkerfri ketchup
50g revet ost
Topping:
150g revet ost
Fin kutt løk, hvitløk, vårløk og chili.
Stek kjøttdeig, løk, vårløk, hvitløk og chili i litt smør.
Kutt opp bacon i små biter
Stek bacon sprøtt.
Bland baconet inn i den ferdig stekte kjøttdeigen.
Tilsett finkuttede tomater, finkuttet paprika og tomatpure i kjøttdeigen.
Krydre og smak deg til.
La alt småputre i ca 5 minutter.
Lag saus av fløte, kremost og vann.
Tilsett tomatpure og ost når sausen begynner å tykne
Bland sausen inn i kjøttdeigen.
Ha alt i en ildfast form.
Strø over revet ost.
Stek å 200°C i ca 15-20 minutter.
Server med salat