Lavkarbo Jordbær Pannacotta
Lavkarbo Jordbær Pannacotta
Elsker lavkarbo pannacotta som dessert. Det er en lett dessert som ikke bare er lett å lage, men den smaker også fortreffelig.
Pannacotta er alltid godt, men hva med å prøve lavkarbo jordbær pannacotta med norske jordbær. Rene sommer desserten dette, med jordbær både i pannacottaen og som pynt
Pannacotta er egentlig en italiensk dessert, og baseres på fløte og vanilje, vaniljepudding ville vi vel sagt i Norge.
Pannacotta betyr egentlig kokt fløte på norsk.
Oppskrift – 2 porsjoner
250g jordbær. Kan bruke frosne også
25 finnesse/sukrin+
0,5dl vann
2 dl fløte
3 gelatinplater
0,5ts vaniljepulver eller 1 ts vaniljesukker
Sitronsaft etter smak og behag
Kok opp jordbær, vann og søtning til jordbærene er møre.
Mos alt sammen
Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 2-5 minutter.
Varm opp fløte og vanilje til kokepunktet.
Klem det kalde vannet ut av gelatinet.
Tilsett jordbærmosen og gelatinet.
Bland godt.
Hell i glass og sett kjølig i 2-3 timer.
Pynt med mer bær, mynte, søtning etc
Trenger du tips til hvordan du kan lage hjemmelaget sukkerfritt vaniljesukker, kan du se her
Eller hvis du trenger alternativer til søtning, kan du se her