Jordskokksuppe med diverse tilbehør
Jeg er veldig glad i jordskokk, og er du en av de heldige som har jordskokk i hagen er dette en ypperlig grønnsak å bruke i et lavkarbokosthold.
Visste du at du kan høste jordskokk helt til jorda er gjennomfrossen, så det er en perfekt grønnsak å bruke til det meste utover høsten.
Hvorfor du kan bruke jordskokk når du spiser lavkarbo kan du lese mer om her
Jordskokksuppe er helt perfekt på høsten. Jordskokksuppen får den «jordaktige» smaken, samtidig som den er fyldig og kremet.
Du kan servere mange ting ved siden av jordskokksuppe. Her er noen tips; jordskokkchips, stekt spekeskinke, stekt sopp og stekte pinjekjerner. Du kan selvfølgelig også servere focaccia brød ved siden av. Serverer du tilbehør ved siden av kan suppen både være et vegetarmåltid, lunsj eller middag
Suppe oppskrift til 2 porsjoner
600g Jordskokk
500g til suppe og 100g til chips
2 dl fløte + eventuelt litt til for å spe suppen med
3 dl vann/kraft
1 ts buljong/1 terning
Salt og pepper
Skrell jordskokken og del den i biter.
Ha jordskokk, vann, fløte og buljong i en kjele og kok jordskokken mør.
Sil av kokevannet, NB! skal ikke kastes.
Mos jordskokken og spe med kokevannet til ønsket konsistens.
Smak til med salt og pepper.
Jordskokkchips
Vask og skrubb jordskokken.
Del i tynne skiver, gjerne med mandolin.
Strø salt og olje over jordskokkskivene.
Stek på 200°C i ca 20-25 minutter eller i
Airfryer på 200°C i ca 15 minutter