Lavkarbo pai med havrefiberbunn

Jeg har laget pai mange ganger her hjemme, men mannen savner litt den crispy paibunnen, så jeg måtte prøve meg på paibunn med havrefiber. 
Denne paibunnen ble definitivt godkjent og er nok både best på smak og konsistens.
Jeg har lagd denne paien i en rundt kakeform på ca 20 cm i diameter. Jeg tror deigen holder til en paiform også, men da må den nok kjevles ut.
Det beste når en lager pai er at man kan tilsette det man måtte ønske av fyll og skrape sammen masse rester.
I denne paien har jeg spinat, vårløk, brokkoli, chili, hvitløk, salami og rester av kalkunkjøtt (bytt gjerne ut med bacon eller kylling)

Oppskrift

Paibunn:
2,5 dl havrefiber
80g mykt smør
40-50g revet ost
ca 1 dl kaldt vann
1/4 ts kajennepepper
Litt salt
1/2 ts bakepulver

Ha smør, bakepulver, havrefiber, salt og kajennepepper i en bolle.
Kna sammen deigen og spe med vann.
Deigen skal bli fast men samtidig formbar.
Sett deigen kjølig i ca 30 minutter.
Trykk ut deigen i formen eller kjevle deigen ut og legg i formen.
Paideigen skal rekke opp 1,5-2 cm oppover kanten også.
Prikk deigen med en gaffel:
Forstek deigen på 225°C i ca 10 minutter.
Jeg måtte trykke ned midten med en spiseskje.

Fyll:
5 frosne kuler med spinat
1/4 chili
2 hvitløksbåter
2-300g kalkunfile/kylling – ferdig stekt
4-5 salami biter eller chirozo pølse
1/4 brokkoli i biter
100g revet ost
3 medium egg
2-3 dl fløte
Salt og pepper

Finhakk hvitløk og chili.
Stek spinaten sammen med chili og hvitløk.
Krydre med salt og pepper.
Stryk utover spinaten i paibunnen.
Ha halvparten av osten over spinaten.
Skjær opp de andre ingrediensene og bland det utover paibunnen.
Tilsett resten av osten på toppen.
Visp sammen egg og fløte og hell forsiktig over.
NB! husk at alt hever litt i ovnen så det må ikke renne over.
Stek paien på 200°C varmluft og stek i ca 20-30 minutter.
Når du beveger lett på paiformen skal den ikke bevege på seg (disse).
Paien er like god varm som kald
Server med salat til

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *