Kvæfjordkake/ verdens beste
Bunn:
75 g smør
50 g tagatesse
5 steviadråper med vanilje
3 store eggeplommer
50 g kokosmel
30 g mandelmel
1 dl fløte
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
Rør smør og søtning til det blir lett og luftig.
Rør inn eggeplommene, en av gangen.
Tilsett kokosmel, mandelmel, bakepulver. fiberhusk og fløte.
Røren blir fort litt seig.
Ha deigen på et bakepapirkledd stekebrett.
Ta et bakepapir over og kjevle deigen utover.
Ta bort bakepapiret på stoppen.
Marengs:
3 store eggehviter
3 ss sukrinmelis (evt bytt ut 1 ss med natreen eller 1 ss sukrinmelis med 1 ts tagatesse)
¼ ts eddik
¼ ts johannesbrødkjernemel, kan utelates
Hakkede mandler
Pisk eggehvitene nesten stive.
Bland deretter inn søtning, johannesbrødkjernemel og eddik.
Alt piskes deretter helt stivt til marengs.
Smør marengsmassen forsiktig over deigen
Strø over hakkede mandler.
Stekes på 110°C
Stek midt i ovnen i ca 1 time og 15 min.
Skru av ovnen og sett døråpningen på gløtt.
La kaken avkjøle seg
Del kaken i 2.
Del 1 er bunn og del 2 er topp.
Legg del 1 på et kakefat.
Krem:
2 dl fløte
1 ts tagatesse
5 steviadråper med vanilje
Pisk fløte og søtning til krem.
Ønsker du vaniljekrem kan du følge denne oppskriften
Smør kremen på del 1.
Legg forsiktig del 2 over kaken.
La kaken få sette seg i kjøleksapet en times tid før servering.
Server gjerne med litt bær, for å bryte alt det søte