HøytidPåske

Sitronmousse med nøtter og sjokolade

Jeg har alltid vært veldig glad i appelsiner når det er påske, men sitron er faktisk like godt, bare litt mer syrlig. Appelsin inneholder litt mye karbohydrater, og appelsiner har en tendens til å påvirke blodsukkeret mitt så det er utelokket. Sitronene du får kjøpt i butikken nå er super saftige og gode. 
Sitronmousse er en syrlig dessert som er utrolig lett å lage og blir veldig dekorativt når du serverer de i store glass. 
Jeg har pyntet desserten med sukkerfri gelegodt, formet som påskeegg og kaniner

Oppskrift

Bunn:
50g mandler, grovhakket
1/2 ss sukrin gold
1 ts smør
Sukkerfri sjokolade
Stek grovhakkede mandler, sukrin gold og smør til smøret er smeltet og alt er godt blandet.
Avkjøl
Fordel nøttene og hakket sjokolade i bunnen av glassene. 
Spar litt til pynt også.
Sitronmousse:
2 gelatinplater
2 dl fløte
2 ts natreen
1/2-1 sitron, skall og saft.
Legg gelatinplatene i kaldt vann et par minutter.
Varm opp 1/2 dl vann og løs opp gelatinplatene i vannet.
Pisk fløte og natreen til krem.
Ri mesteparten av sitronen og tilsett skallet i kremen, pluss saften.
Smak deg til.
Rør inn vannet med den oppløste gelatinen.
Ha kremen over nøttene og sett kjølig.
Pynt med sukkerfri sitrongelegodt eller nøtter og sjokolade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *