Torsk med creme fraiche og råkost

Jeg elsker at maten nesten lager seg selv. Fisk i ildfast form der sausen lager seg selv sammen med fisken er helt ypperlig.
Det å servere fersk råkost ved siden av er bare å friskt og godt sammen med fisken. 
Fordelen med hjemmelaget råkost er at du kan bruke de grønnsakene du vil ha, har i kjøleskapet eller liker. Her er noen grønnsaker jeg bruker purre, vårløk, grønnkål, snakcksgulrøtter, hodekål, knutekål , neper etc

Torsk:
4 Torskefileer
3 vårløker
1/2 pk kremost urter
1/2-1 boks creme fraiche
salt
ca 2 ss smør
Fiskekrydder 
Chili hvis du ønsker.

Råkost:
Bruk de grønnsakene du ønsker, se tips over.
Dressing: 
Eddik
smeltet kokosolje
Olivenolje
Sitron
Salt og pepper

Tørk av fisken med et tørkepapir.
Salt torsken lett.
Hakk opp vårløk.
Bland sammen kremost og creme friache
Legg vårløk, smør, fisk og kremost blandingen i en ildfast form.
Stek torsken på 200°C i ca 20 minutter.

Mens fisken steker lager du råkost.
Riv de grønnsakene du ønsker på rivjern eller skjær i tynne skiver.
Bland sammen dressingen og smak deg til.
Hell over grønnsakene. 
Holder seg fint i kjøleskapet i 4-5 dager

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *