MiddagerTilbehør

Fennikelgrateng

 

Oppskriften holder til 2 porsjoner

1/2 Fennikel
1/4 Løk
2 dl Fløte
75g Kremost
Hvitløkskrydder/hvitløk
Salt og pepper
Strøost

Del 1/2 Fennikel og løken i tynne skiver.
Kok det mørt sammen.
Hell av vannet og legg grønnsakene i en liten ildfast form.
Kok opp 2 dl fløte og 75g smøreost naturell/Philadelphia ost.
Krydre med hvitløk (eller ha litt hvitløk i den ildfaste formen), salt og pepper.
La sausen tykne, før du heller den over i den ildfaste formen med løk og fennikel.
Strø på ost.
Stekes i ovnen på 200°C i ca 10 min eller til osten har smeltet og fått litt farge.
Finhakk litt av toppen av fennikelen og ha det over gratengen som pynt.


Bruk samme fremgangsmåte, men bytt ut fennikel med sellerirot eller jordskokk

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *