Lavkarbo brødpinner med pesto og apetina ost
Dette er brødpinner med hjemmelaget pesto og apetina ost som smaker helt fantastisk. Brødpinnene har skorpe ytterst og innholdet smelter nesten på tunga.
Disse lavkarbo brødpinnene kan helt fint serveres som «hvitløksbrød» ved siden av lasagne eller gryter eller som fingermat ved siden av tapas hvis de lages litt mindre.
Bare tanken på å dyppe disse brødpinnene i hvitløks og chilimarinaden til scampi øker matlysten min i vært fall.
Oppskrift på brødpinnene
- 60g havrefiber, tilsvarer 6 ss.
- 20 kokosmel
- 1,5 ss fiberhusk
- 1 ts bakepulver
- 1 ts xanthan gum
- 1 ts fibersirup clear
- 50 smør
- 1 dl fløte
- 3-4 egg (avhengig av størrelsen på eggene)
- Litt salt
- 2 ts gjær/ 1/2 pk fersk gjær
- 1 ts yaconsirup
- 1-2 dl vann
- Olje
- 3-4 ss pesto
- 1/2 glass apetina ost
- egg til pensling
Ha smør, fløte og 1 dl vann i en kjele og varm det opp til 37°C.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Bruker du ferskgjær må denne røres ut i litt av den smør og fløte væsken.
Bland inn egg, yaconsirup og væsken i den tørre.
Bland godt i kjøkkenmaskin eller for hånd.
Bland til hele deigen samler seg og fiberhusken får bundet deigen, ca 5 minutter.
Hvis deigen blir for løs tilsett mer havrefiber, blir deigen for har tilsetter du resten av vannet. Husk at vannet må holde 37°C.
Deigen skal kunne eltes uten at den klistrer seg til fingrene eller benkeplaten.
Kjevle deigen til et rektangel.
Stryk utover fetaost og knus osten i fingrene/kniven før du strør over osten.
Brett deigen en eller to ganger.
Skjær strimler på ca 1-1,5 cm i bredden.
Tvinn strimlene forsiktig
Tips! Det er lurt at deigen hele tiden er på benkeplaten, da den fort blir ødelagt og ikke er like fleksibel som vanlig høykarbo bakst.
Legg de ferdige tvinnede strimlene forsiktig på et stekebrett
Visp sammen et egg og pensle strimlene.
Stekes på 200°C på over og undervarme i ca 25-30 minutter.
Hvis de blir veldig godt stekt over kan du steke de siste minuttene på varmluft.
La strimlene avkjøle seg litt før du spiser de slik at de får satt seg
Hei! Så mange spennende oppskrifter…nam nam
Er det noe spesielt denne yaconsirupen gjør for bakverket, eller kan jeg erstatte med sukrinsirup?
Vennlig hilsen
Inger H
Hei!
Yaconsirup hjelper gjær med å aktivisere seg og kan ikke erstattes med sukrinsirup.
Du kan lese mer om det her https://xcarb.no/hvordan-bruke-gjaer-i-lavkarbobakst/