Lavkarbo karamellsnurrer med valnøtter

Lavkarbo karamellsnurrer med valnøtter kom til da jeg måtte bruke opp litt salt karamellsaus og jeg skulle bake boller til farsdag. Hvem elsker vel ikke boller, karamellsaus og valnøtter. lavkarbo karamellsnurrer med valnøtter har alt, rene kinderegget.
Jeg kunne selvfølgelig bare hatt karamellsaus på toppen, men nei da. Alt som er godt må jo inni bollene, ikke utenpå.
Disse lavkarbo karamellsnurrene ble ikke så store, da jeg stekte de tett i tett, men konsistensen er luftig og smaker utrolig godt. Valnøttene gir den ekstra tyggemotstanden i bollene. Du kan utelate valnøttene hvis du vil.
Du kan selvfølgelig bruk bolledeig uten gjær hvis du ønsker det, oppskriften finner du her
Du kan også lage karamellsaus med tagatesse, den oppskriften finner du her

Bolleoppskrift:

  • 60g havremel, tilsvarer 6 ss.
  • 40 kokosmel
  • 20-30g mandelmel
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 4 store ss sukrin+, tilsvarer ca 50g
  • 50 smør
  • 1 dl fløte
  • 3-4 egg (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts gjær
  • 0,5 dl Lite øl

Karamellsaus: 

  •  50g smør
  • 100g sukrin sirup gold
  • 1 dl fløte
  • 1/2 ts havsalt
  • 5 dråper flytende stevia eller 1 ts annen søtning.

Forklaring:

1. Start med å lage karamellen. Smelt smør, tilsett sukrin sirup og la det koke til det begynner å tykne. Tilsett søtning, fløte og salt. La alt sammen koke et par minutter. Avkjøles over kaldt vannbad.
2. Lag bolledeigen. Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Varm opp fløte, smør og øl til 40°C.Tilsett væsken i det tørre. Tilsett eggene. Bland godt. Deigen skal være seig. La deigen heve i minimum 30 minutter.
3. Ha godt med olje på hender, kjøkkenbenk og kjevle. Kjevle bolledeigen til et rektangel. Smør halve deigen med karamellsaus. Strø over hakkede valnøtter. Rull sammen deigen, start der det er karamellsaus. Skjær i skiver på 2-2,5 cm tykke og legg på stekebrett. La heve mens ovnen varmes. Pensle snurrene med vispet egg eller fløte.
4. Varm ovnen til 220°C. Stek karamellsnurrene i 12-15 minutter. Avkjøl på benken.
5. Varm lett opp siste rest av karamellsausen og strø forsiktig over snurrene.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *