BakverkBoller/kanelboller etc.

Lavkarbo solskinnsboller

Lavkarbo solskinnsboller ble til da jeg skulle lage solskinnsboller til barna. Jeg skulle egentlig bake noe helt annet, men når lysten overtar det sånn som skjer.
Lavkarbo solskinnsboller har supergod vaniljekrem i midten og melis glasur på toppen.
Lavkarbo solskinnsboller ble bakt med øl og det populære melet havremel. 
Du kan selvfølgelig bruke bolleoppskrift uten gjær og øl, som du finner her

 

Oppskrift på lavkarbo solskinnsboller

Bolleoppskrift:

  • 60g havrefiber, tilsvarer 6 ss.
  • 40 kokosmel
  • 20-30g mandelmel
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 4 store ss sukrin+, ca 50g
  • 50 smør
  • 1 dl fløte
  • 3-4 egg (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts gjær
  • 0,5 dl Lite øl

Vaniljekrem:

  • 2 dl fløte
  • 1 vaniljestang eller 10-15 steviadråper med vanilje.
  • 2 gelatinplate
  • 4 eggeplommer
  • 20g tagatesse
  • 10g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler, men smak til).

Melisglasur:

 

  • Sukrin+
  • Sukrin melis
  • sitron
  • vann

Forklaring til bolledeig:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp fløte, smør og øl til 40°C.
Hell væsken forsiktig i det tørre.
Tilsett eggene.
Bland godt. 
Deigen skal være seig.
La deigen heve i minimum 30 minutter, helst en time.
Ha godt med olje på hendene.
Trill boller, jeg fikk 9 små.
Trykk et hull i midten av bollen og tilsett ca 1 ss med vaniljekrem.
La bollene heve mens ovnen varmes.
Stek bollene på 220° i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene på benken.
Lag melisglasur

Forklaring på vaniljekrem:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Fløte og vanilje varmes i en kjele til kokepunktet.
Tilsett geleatinplatene i den varmefløten.
Pisk egg og søtning sammen.
Ta kjelen av varmen.
Tilsett litt og litt eggeblanding mens du rører.
Varm opp blandingen på svak varme. 
Blandingen skal begynne å tykne. 
Avkjøl over kaldt vannbad, for så sett kjølig

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Lavkarbo solskinnsboller

  • I oppskriften står det 4 sukrin +, hva betyr det,spiseskjeer el. teskjeer?

    Svar
  • akatrine

    Hei!
    Så fint du la merke til feilen i oppskriften.
    Det er 4 store ss, tilsvarende 50g med sukrin+.
    Jeg har rettet oppskriften nå

    Svar
  • Hei!
    Det er vanlig mandelmel jeg har brukt.
    Når jeg bruker fettredusert, skriver jeg det i oppskriften

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *