Lavkarbo solskinnsboller

Lavkarbo solskinnsboller ble til da jeg skulle lage solskinnsboller til barna. Jeg skulle egentlig bake noe helt annet, men når lysten overtar det sånn som skjer.
Lavkarbo solskinnsboller har supergod vaniljekrem i midten og melis glasur på toppen.
Lavkarbo solskinnsboller ble bakt med øl og det populære melet havremel. 
Du kan selvfølgelig bruke bolleoppskrift uten gjær og øl, som du finner her

Oppskrift på lavkarbo solskinnsboller

 

Bolleoppskrift:

 

  • 60g havremel, tilsvarer 6 ss.
  • 40 kokosmel
  • 20-30g mandelmel
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts xanthan gum
  • 4 store ss sukrin+, ca 50g
  • 50 smør
  • 1 dl fløte
  • 3-4 egg (avhengig av størrelsen på eggene)
  • 1 ts kardemomme
  • 2 ts gjær
  • 0,5 dl Lite øl

Vaniljekrem:

  • 2 dl fløte
  • 1 vaniljestang eller 10-15 steviadråper med vanilje.
  • 2 gelatinplate
  • 4 eggeplommer
  • 20g tagatesse
  • 10g sukrin (kan bli litt for søtt med begge deler, men smak til).

Melisglasur:

 

  • Sukrin+
  • Sukrin melis
  • sitron
  • vann
Forklaring til bolledeig:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp fløte, smør og øl til 40°C.
Hell væsken forsiktig i det tørre.
Tilsett eggene.
Bland godt. 
Deigen skal være seig.
La deigen heve i minimum 30 minutter, helst en time.
Ha godt med olje på hendene.
Trill boller, jeg fikk 9 små.
Trykk et hull i midten av bollen og tilsett ca 1 ss med vaniljekrem.
La bollene heve mens ovnen varmes.
Stek bollene på 220° i 12-15 minutter.
Avkjøl bollene på benken.
Lag melisglasur

Forklaring på vaniljekrem:
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
Fløte og vanilje varmes i en kjele til kokepunktet.
Tilsett geleatinplatene i den varmefløten.
Pisk egg og søtning sammen.
Ta kjelen av varmen.
Tilsett litt og litt eggeblanding mens du rører.
Varm opp blandingen på svak varme. 
Blandingen skal begynne å tykne. 
Avkjøl over kaldt vannbad, for så sett kjølig.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *