Lavkarbo ølbrød
Etter å ha blitt anbefalt å bruke øl i bakst av fett og forstand, måtte jeg bare prøve.
Jeg prøver å ta utfordringer på strak arm, men litt skeptisk var jeg, da jeg overhodet ikke liker øl eller ølsmaken.
Vel jeg kan huske at vi kjøpte ferskt ølbrød for 7-8 år siden og det var knallgodt.
Med dette i minne var det bare å sette i gang.
Jeg tok utgangspunkt i oppskriften sesamrundstykker uten meieriprodukter da jeg lagde dette lavkarbo ølbrødet.
Ølbrødet lukter ikke øl i det hele tatt, men du kan kjenne en liten antydning til ølsmak helt på slutten når du spiser det.
Ølbrødet fikk en konsistens som var tilnærmet vanlig brød.
Mannen min syns dette brødet er det beste lavkarbobrødet han har smakt.
Det er også veldig likt vanlig brød.
Nå har jeg brukt Borg Lite øl i denne oppskriften, da det var det ølet vi hadde i hus.
Du kan helt fint bruke andre Lite øl.
Ikke bare inneholder dette brødet øl, det inneholder også det populære melet havrefiber og gjær.
Oppskrift på ølbrødet
§ 3 store egg eller 4 små
§ 1 ts salt
§ 5 store ss havrefiber
§ 3 ss sesammel
§ 1ts xanthan gum
§ 1,5 ss fiberhusk
§ 1,5 dl Lite øl
§ 2 ts tørrgjær
§ 1 ts bakepulver
§ olje
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
Varm opp ølet til til ca 40°C
Tilsett ølet og egg i de tørre ingrediensene.
Bland godt.
Deigen skal være seig.
La stå å heve i minst 30 minutter. Helst 1 time.
Tips! Har du ikke et lunt sted, sett ovnen på 40°C og la deigen heve der.
Ha godt med olje på hendene og form et lite brød.
La brødet etterheve på benken mens du venter på at ovnen skal bli varm.
Strø over litt havrefiber hvis du ønsker.
Stek brødet på 180°C i ca 50 minutter.
La brødet avkjøle seg på benken.
Når skal eggene i?
Ha eggene i samtidig som ølen. Retter på oppskriften